Palatsinraitin sillalla osa 2.

Pakkasia luvassa jälleen. Mielestäni yksi Tampereen kauneimmista katselupaikoista on Palatsinraitin sillalta. Kosken ääni ja virtaava vesi elävöittää. Ilman sitä Tampere ei olisi Tampere. .  Vapriikki. Muistelen erään vanhan naisen olleen haltioissaan istuessaan pyörätuolissa ja katsellessaan vanhoja tehtaita ja koskea. Hän kertoi vieneensä usein isälleen eväitä … Lue lisääPalatsinraitin sillalla osa 2.

Mältinranta

Mältinrannassa. Rauhallista. Talvehtivat sorsat jäkähtäneinä jään reunalla. Muutama arktinen homo sapiens vaelsi avantouintipaikalle. Talvi on sisäänpäinkääntynyttä aikaa. Oma nautintonsa sekin – mörköillä omissa ajatuksissa ja oloissa. Tarkkailla ihmisiä pipon, kaulahuivien ja hupun uumenista Pongasin matkalla aika monta hymyä. Ehkä emme kuitenkaan ole niin mörköjä.

Pajasaaren silta

Sain ihanan vinkin blogin fb-sivuilla Pajasaaren sillan jääpuikoista. Hih, olikohan Tampereen Pajasaari… Tampereelta jääpuikot oli joko imeskelty tai niitä vain ei ollut syntynyt – ihme kyllä, olosuhteet jääpuikoille kyllä oli olemassa. Ja vinkistä oli hyötyä, tuli lähdettyä ihanalle kuvausreissulle näihin maisemiin. Voi olla että en … Lue lisääPajasaaren silta

Vapriikki. Monipuolinen näyttely.

Tallipihan ja Finlaysonin kulmilta kävellen Palatsinraitin siltaa pitkin Vapriikkiin. Vapriikki on monipuolinen koko perheen ja monen kiinnostuksen kohteen näyttely- ja museokeskus. Suosittelen! Kannattaa varata hyvin aikaa, sillä paikassa on paljon nähtävää. Vapriikin uusimmat näyttelyt ovat Pyhiinvaellukset ja Lenitan sekä naissuunnittelijoiden Revontuli brändin 60-luvun puvut. Joista … Lue lisääVapriikki. Monipuolinen näyttely.