Kameramessuilla

Kaksi päivää Helsingin kameramessuilla. Aika tuppasi loppua kesken kuunnellessa ihania luentoja ja demostraatioita kuvauksesta, kuvankäsittelystä, valaistuksesta yms. Vielä oli nähtävä kaikki valokuvanäyttelyt ja tuote-esittelyt.

Kameramessu oli erittäin positiivinen messukokemus. Tunnelma oli rento ja esittelijät jaksoivat vastailla kysymyksiin.  Valoisa, positiivinen fiilis jäi :-).

Makrokuvauksen Jukka Lehtosen luento ja kuvat saivat äimistymään makrokuvauksen ilmaisuvoimasta! Häneltä on ilmestynyt aiheesta kirja. Olin pitänyt makrokuvausta lähinnä huoneen sisustustaulukuvauksena! Kuinka hölmösti ajateltu! Hyvä että tulee herättäviä asennemuutoksia :-D!

Valokuvausnäyttelyt olivat upeita. Fotofinlandian voittaja oli mielestäni ansainnut palkintonsa. Yehia Eweisin, Älä Pelkää-kuvasarja lapsuudesta oli kaunis ja positiivinen. Se herätti kaikki ne muistot, mitä tutut elementit lapsuudessa merkitsivät ja herättivät mielikuvituksen lentoon. Ajan pysähtymisen ja läsnäolon hetken.

 

Hieman kuvanäkymiä paikanpäältä:

Kaarina Leinonen: Tyttöjen värit.

P1010002P1010003

Kristoffer Albrecht, jonka teokset olivat kuin grafiikkaa, Kaskipuroa. Tykkäsin, juurikin sen grafiikkatuntuman vuoksi. Valaistus oli myös todella mainio

P1010006 P1010005 P1010007

 

Tätä odotin. Valaisua ja studiokuvausta sekä mallin ohjausta.

Tiina Puputti kertoi Docendon lavalla mallin asennosta ja ohjaamisesta valokuvauksessa. Nämä opit löytyvät myös hänen kirjoistaan Pose ja Valo ja valaisu. Erittäin suuri plussa siitä, että hänen valokuvauksessaan lähestyttiin ihmistä, ihmisenä. Osassa valokuvausnäytöksistä tuntui, että valokuvauksen kohdetta lähestyttiin hyvin perinteisen miehisestä näkökulmasta ;-).

P1010018 P1010019P1010017 P1010013

Kirja ja lehtisaalista. Toivelista kaikista valokuvaustarvikkeista on jo kaatanut kukkaron nurin ;-D.

Mutta toppuuttelen ja harkitsen, mikä on juuri nyt järkevin hankinta esim. valaistuksen suhteen.

P1010024

Anna risuja, ruusuja tai kommentoi muuten: